Mainos
Mainos

Sprintin ja Nextelin fuusiosta uusi telejätti

Fuusiosta syntyy kotimaansa kolmanneksi suurin teleyritys, jolla on yli 35 miljoonaa matkapuhelinasiakasta. Yrityksen nimeksi tulee Sprint Nextel.

Yhdysvaltalaiset teleyhtiöt Sprint ja Nextel fuusioituvat. Yhtiöt kertoivat tänään, että molempien johtokunta on hyväksynyt päätöksen yksimielisesti.

Fuusiosta syntyy kotimaansa kolmanneksi suurin teleyritys, joka saa nimekseen Sprint Nextel.

- Sprint ja Nextel lasketaan yhdistyessään samanarvoisiksi, ja kummankin osakkeenomistajat omistavat arviolta 50 prosenttia uudesta yhtiöstä, yhtiöiden lausunnossa sanottiin.

Sprintillä ja Nextelillä on tällä hetkellä yhteensä yli 35 miljoonaa matkapuhelinasiakasta. Yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa yhtiöt operoivat verkkoa, joka kattaa yli 260 miljoonaa ihmistä - yksikään toinen amerikkalaisoperaattori ei yllä samaan.

Vielä eilen Wall Street Journal -lehti kertoi, että teleoperaattori Verizon Communications olisi saamassa brittiläisen Vodafonen tekemään yhteistarjouksen Sprintistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme