Mainos
Mainos

Suhtautumisessa tietotekniikkaan selviä sukupuolieroja

Tietokoneen käyttöön liittyy monia tunteita, myös ahdistusta ja pelkoja. Naisten ja miesten suhtautumisessa tietotekniikkaan on selviä eroja.

Kun naisille tietokone on yleensä pelkkä työkalu tai väline, monen miehen mielestä koneen hallinta on itsessään palkitsevaa.

Informaatioteknologian vaiheita sodanjälkeisessä Suomessa selvittänyt Turun yliopiston tutkija Satu Aaltonen toteaa, että suomalaiset ovat tietotekniikan käyttäjinä harkitsevia ja valveutuneita.

Tietokoneen käyttöön liittyy kuitenkin myös runsaasti tunteita, ahdistusta ja osaamattomuuden synnyttämiä pelkoja, jotka koneisiin ja ohjelmistoihin keskittyvä historiankirjoitus herkästi unohtaa.

Aaltosen tutkimus pohjaa viime vuonna tehtyyn internetkyselyyn, johon saatiin kaikkiaan 744 vastausta kaikkialta maasta ja kaikista ikäryhmistä. Suurin osa vastaajista oli 16-30-vuotiaita ja enemmistö heistä oli miehiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme