Mainos
Mainos

Sukututkijoille ainutlaatuinen multimedia

Karjala-tietokanta on laatinut sukututkimusoppaaksi CD-ROM -muotoisen multimedian, joka edesauttaa tiedon elämyksellistä sisäistämistä. CD-ROM on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Sukututkimusmultimedia esittelee laaja-alaisesti sukututkimuksen lähdeaineistoa asiakirjaesimerkkien ja niistä laadittujen tekstiselvennysten avulla. Ohjelmassa valaistaan myös seurakuntien kirkonkirjojen historiaa, niiden kehityskaarta sekä niiden tutkijalle tarjoamia tietoja.

Lisäksi tietoiskuissa ja laajemmissa artikkeleissa selvitetään mm. kirkonkirjoissa käytettyjä erilaisia lyhenteitä ja tutustutaan ammatteihin, nimistöön ja entisajan sääty-yhteiskuntaan, koululaitokseen jne. Hengellisen hallinnon tuottaman asiakirja-aineiston ohella ohjelman käyttäjä voi ammentaa tietoutta maallisen hallinnon monipuolisesta arkistoaineistosta, kuten lääninhallinnon, oikeuslaitoksen ja verotuksen synnyttämistä asiakirjoista.

Itäsuomalaisella näkökulmalla tehty CD-ROM on tarkoitettu kouluille, kansalaisopistoille, kirjastoille ja tietenkin myös yksittäisille sukututkijoille.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme