Mainos
Mainos

Suojelupoliisi varoittaa yrityksiä internet-vakoilusta

Suojelupoliisi varoittaa suomalaisia yrityksiä internet-vakoilun yleistymisestä. Tietoturvarikokset ovat aiempaa vakavampia ja suunnitelmallisempia.

Suojelupoliisi varoittaa internet-vakoilusta

Rikolliset ovat esimerkiksi tunkeutuneet suomalaisen huipputeknologiafirman järjestelmiin ja sitä kautta muualle maailmaan. Tietoturvarikolliset ovat muuttaneet muotoaan ja harrastelijoiden rinnalle nousevat rikollisjärjestöt, ulkovaltojen tiedustelu ja sotavoimat.

Internet ja ohjelmat ovat samoja kaikkialla - tämä kasvattaa tietoturvauhkia. Esimerkiksi tietoliikenneyhtiö Elisa Communications on varautunut mahdollisiin tulevaisuuden tunkeutujiin.

-Tuntuu siltä, että satunnaisia yrittäjiä on tänä päivänä aikaisempaa enemmän ja niitä jotka tekee sitä suunnitelmallisesti, niitä on aivan varmasti aikaisempaa enemmän, sanoo Elisan Communicationsin yhteyspäällikkö Kari Wirman.

Yritysten tietoturvan takaaminen vaikeutuukin vuosi vuodelta. Yhdysvalloissa tietokonerikoksia torjuu ja tekijöitä jäljittää kahdensadan alan ammattilaisen kansallinen ryhmä.

Britanniassa ja Saksassa on laaja valtiollinen koneisto Internetin turvallisuuden takeena. Suomeen valtion tietoturvaelin on syntymässä parin vuoden kuluttua, jos budjettirahaa löytyy.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme