Mainos
Mainos

Suomalainen tv-toiminta täyttää 50 vuotta

Suomen ensimmäinen julkinen televisiolähetys lähetettiin päivälleen 50 vuotta sitten.

Suomalainen televisiotoiminta täyttää tänään 50 vuotta, sillä tuolloin tulee kuluneeksi puoli vuosisataa Suomen ensimmäisestä julkisesta televisiolähetyksestä. Ensimmäisen televisiolähetyksen takana olivat Radioinsinööriseura ja sen televisiokerho, Teknillinen korkeakoulu sekä VTT.

Televisiopioneerien päämääränä oli saada käyntiin televisiotekniikan opetus, jota varten korkeakoulussa oli jo aloitettu lähetin- ja studiolaitteiden rakentaminen. Osaltaan televisiolähetysten aloittamiseen vaikutti myös tieto siitä, että Tallinnaan oltiin rakentamassa tv-asemaa. Suomalaiset lähetykset haluttiin saada käyntiin ennen etelänaapureita.

Aluksi televisiolähetyksiä toteutettiin vapaaehtoisvoimin epäsäännöllisesti, mutta kun toiminnan tueksi oli saatu Tekniikan Edistämissäätiön erikoisrahasto, siirryttiin keväällä 1956 TES-TV:n nimissä vakinaisiin lähetyksiin kolmena iltana viikossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme