Mainos
Mainos

Suomalaiset menevät edelleen halpaan – ”yhden euron kännyköistä” tehdään säännöllisesti rikosilmoituksia

Lounais-Suomen poliisi kertoo kirjanneensa viime aikoina useita rikosilmoituksia, jotka liittyvät ”euron puhelimiin”.

Tapauksissa asianomistaja on tilannut ulkomaisesta nettikaupasta kännykän yhdellä eurolla. Maksu on suoritettu luottokortilla.

Ostaja ei kuitenkaan ole koskaan saanut ostamaansa kännykkää ja lisäksi ostajan tililtä on veloitettu useita kymmenien eurojen veloituksia. Selvittelyn seurauksena on käynyt ilmi, että veloituksia on tehty ulkomaisille maksunsaajille. Taho on sama kuin yhdellä eurolla kännyköitä kaupannut nettikauppa.

Poliisi kehottaa harkitsemaan tarkoin ”liian halvoilta kuulostavia ulkomaisia nettiostoksia”. Koska ostoksia on tehty ulkomailla, ei poliisilla ole tapauksissa edellytyksiä tutkinnan hoitamiseksi Suomessa.

Joissain tapauksissa euron puhelimen ostaja tietämättään sitoutuu myös kuukausittaiseen palveluun, jonka seurauksena ostajan tililtä veloitetaan jatkossa useiden kymmenien eurojen summia. Tilausansoista on puolestaan lähes mahdotonta päästä eroon. Usein paras keino on lähestyä suoraan omaa luottokorttiyhtiötä.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme