Mainos
Mainos

Suomalaiset vähiten verkko-ostoksilla Pohjoismaissa

Suurin syy olla ostamatta internetistä on halu tunnustella tavaroita ennen ostopäätöstä. Eniten verkko-ostoksia Pohjoismaissa tekevät tanskalaiset.

Suomalaiset käyvät muita pohjoismaalaisia vähemmän verkko-ostoksilla. Visa-luottokorttiyhtiön teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisista vain 42 prosenttia käy ostoksilla internetissä, kun muissa Pohjoismaissa verkko-ostelu on selvästi yleisempää.

Innokkaimpia Pohjoismaissa ovat tanskalaiset, joista internetostoksia tekee 66 prosenttia. Norjalaista verkko-ostoksia tekee 58 prosenttia ja ruotsalaisista 49 prosenttia.

Suomalaiset ostavat verkosta mielellään etenkin vaatteita, kun taas ruotsalaiset ostelevat etenkin kirjoja ja norjalaiset matkoja. Tanskalaiset ovat ostoksissaan kaikkiruokaisia.

Suomessa miehet ovat naisia innokkaampia verkko-ostoksilla kävijöitä, sillä miehistä internetostoksia tekee 48 prosenttia ja naisista vain 38 prosenttia. Miehet ostavat internetistä etenkin elektroniikkaa, kun taas naisia kiinnostavat vaatteet.

Suurin syy olla ostamatta tuotteita internetistä on halu tunnustella tavaroita ennen ostopäätöstä.

Visan tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse noin tuhatta suomalaista syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme