Mainos
Mainos

Suomalaisia häiriköidään nyt tekstiviestein – poista heti puhelimestasi!

Suomalaisille on lähetetty viikonlopun aikana tekstiviestejä arpajaisvoitosta. Kyseessä on kuitenkin tyypillinen huijausyritys, varoittaa Viestintävirasto.

Viikonlopun aikana suomalaisille on lähetetty tekstiviestejä, joissa kerrotaan arpajaisvoitosta.

Viestintäviraston mukaan viestien tarkoituksena on ilmeisesti huijata vastaanottajilta rahaa pyytämällä heiltä "toimituskuluja" voiton maksamista varten.

Tekstiviesteissä kerrotaan viestin saajan voittaneen arpajaisissa kaksi miljoonaa euroa, joiden lunastaminen vaatii yhteydenoton viestin lopussa olevaan Outlook-sähköpostiosoitteeseen.

Viestintäviraston mukaan viestit tulevat kroatialaisista (+385) ja slovenialaisista (+386) puhelinnumeroista.

Viestejä on lähetetty tavallisten tekstiviestien lisäksi niin sanottuina Flash SMS-viesteinä. Nämä viestit näkyvät matkapuhelimen ruudulla, mutta eivät tallennu viestiarkistoon.

Huijausviestit kannattaa jättää huomiotta ja poistaa puhelimesta. Viestintävirasto neuvoo, ettei viesteihin tule vastata tai kyseiseen numeroon soittaa. Myöskään sähköpostiosoitteeseen ei kannata lähettää viestejä.


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme