Mainos
Mainos

Suomalaista tietoturvateknologiaa Sunin koneisiin

Tietoturvaohjelmia valmistava suomalainen SSH Communications ilmoitti tänään solmineensa laajan lisenssisopimuksen amerikkalaisen tietotekniikkajätin Sun Microsystemsin kanssa. Kauppasummaa ei paljasteta.

Sopimuksen mukaan amerikkalaisyhtiö ottaa suomalaisyhtiön IKE-tietoturvaohjelmiston osaksi Solaris-käyttöjärjestelmäänsä. Lisäksi Sunilla on mahdollisuus hyödyntää SSH:n teknologiaa myöhemmin myös muissa tuotteissaan. Yhtiöt luonnehtivat sopimusta käyttäjämäärältään laajimmaksi suomalaista ohjelmistoa koskevaksi kaupaksi.

IKE-ohjelmisto on osa kansainvälistä tietoturvastandardia, jota käytetään liikenteen suojaamisen Internetissä. Suojaaminen tapahtuu salaamalla kaikki liikenne liikennöivien tahojen kuten reitittimien tai tavallisten pc-laitteiden välillä.

Suojauksessa IKE-ohjelmistoa käytetään salausavainten vaihtoon ja osapuolten luotettavaan tunnistamiseen. SSH Communications on Espoossa ja Kaliforniassa toimiva kansainvälinen ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut vaativiin tietoturvaratkaisuihin.

SSH:n ratkaisut Internetin tietoliikenteen salaamisessa perustuvat vahvasti kryptofagiaan eli salakirjoittamiseen.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme