Mainos
Mainos

Suomelle neljäs sija informaatioteknologian vertailussa

Vertailun kärkeen nousi ensimmäisen kerran kaksi sijaa noussut Tanska. Ruotsi kohosi vertailussa toiseksi.

Suomi on World Economic Forumin vertailun mukaan maailman neljänneksi paras maa informaatio- ja kommunikaatioteknologian soveltajana. Suomen sijoitus parani yhdellä sijalla edellisvuoden viidennestä sijasta.

Vertailun kärkeen nousi ensimmäisen kerran kaksi sijaa noussut Tanska. Ruotsi kohosi vertailussa toiseksi, ja Singaporen sijoitus laski kolmanneksi. Suomen jälkeen tulivat vahvasti nousseet Sveitsi ja Alankomaat.

Yhdysvallat menetti ict-vertailun kärkipaikan. Se putosi seitsemänneksi parhaaksi informaatio- ja kommunikaatioteknologian soveltajaksi. Kymmenen parhaan soveltajan joukkoon rankattiin tutkimuksessa myös Islanti, Britannia ja Norja.

EU:n suurin jäsenmaa Saksa oli 16. sijalla, Itävalta 17. sijalla, Viro 20. sijalla, Irlanti 21. sijalla ja Ranska 23. sijalla. Intia laski 44. sijalle ja Kiina 59. sijalle. Venäjä sijoittui vertailussa 70. sijalle.

WEF vertaili tutkimuksessa 122 maan tietoja kansalaisten ja yritysten informaatio- ja kommunikaatioteknologian käytöstä ja valtion panostuksesta verkkoyhteiskuntaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme