Mainos
Mainos

Suomen laajakaistalupaus kiinnosti ulkomaista mediaa

Suomen lupaus yhden megan laajakaistasta kaikille kansalaisille herätti runsaasti kiinnostusta ulkomailla, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö. Suomessa astui tänään voimaan velvoite, jonka mukaan laajakaistayhteys kuuluu perusviestintäpalveluihin samalla tavoin kuin puhelinpalvelu tai posti.

- Suomi on ensimmäinen maa, jossa kaikilla on oikeus kohtuuhintaiseen laajakaistaan, kertoo ministeriön viestintäneuvos Juhapekka Ristola.

Ministeriöön saapui uteluja ympäri maailmaa. Asiaa käsitteli esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC, yhdysvaltalainen CNN ja tv-kanava al-Jazeera.

- Internetin merkitys on noussut kaikkialla suureksi. Vastaava tarve tunnetaan muuallakin, Ristola kertoo.

Viestintävirasto valvoo laajakaistalupauksen toteutumista. Suomen eri alueille on nimetty 26 teleyritystä yleispalveluyrityksiksi.

- Kansalaisilla on oikeus vaatia internetyhteyttä teleyritykseltä, jolle velvoite on alueella annettu. Jos sitä ei saa kohtuuajassa, on syytä ottaa yhteyttä viestintävirastoon, Ristola opastaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme