Mainos
Mainos

Suomen neljänneksi suurimman sairaanhoitopiirin tietojärjestelmissä oli vakavia ongelmia – Kaleva: Vika paikannettiin konesaliin

Tietojärjestelmät eivät ole aina pettämättömiä. Tämä saatiin kokea kuluneen viikon tiistaina karvaalla tavalla Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, kertoo Kaleva.

Lehden mukaan sairaanhoitopiirin tietojärjestelmissä ilmeni laajoja ongelmia. Vikojen alkuperä paikannettiin konesalin virtuaalipalvelimeen.

Vikaa korjaamaan hälytettiin sairaanhoitopiirin it-osasto ja sen yhteystyökumppanit, jotka yhdessä taistelivat vikoja vastaan myöhään tiistai-iltaan saakka.

Vika oli kohtuullisen laaja ja sen vaikutukset säteilivät moniin paikkoihin. Esimerkiksi potilastietojärjestelmät olivat pois käytöstä, eivätkä sairaanhoitopiirin verkkosivut auenneet.

Lisäksi tietojärjestelmäongelmat näkyivät myös potilaiden suuntaan.

– Meillä on vaihtoehtoisia malleja, miten toimitaan, kun tulee tällainen äkillinen vika, tietohallintojohtaja Veijo Romppainen kertoi Kalevalle.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on Suomen neljänneksi suurin sairaanhoitopiiri. Sen vastuualueella asuu yli 400 000 ihmistä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme