Mainos
Mainos

Suomessa kalliit laajakaistayhteydet

Laajakaistayhteys maksaa Suomessa monia muita maita enemmän, kertoo liikenne- ja viestintöministeriön tekemä selvitys. Suomi sijoittuu 15 maan vertailussa kahdeksanneksi tai yhdeksänneksi.

Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan Suomessa laajakaistayhteys maksaa monia muita EU-maita enemmän. Edullisemmin ADSL-yhteydet saa Belgiassa ja Britanniassa. Suomi sijoittuu 15 maan vertailussa kahdeksanneksi tai yhdeksänneksi yhteysnopeudesta riippuen.

Suomessa edullisin kaapelimodeemiyhteys maksaa 32 euroa kuukaudessa. Halvimman 256 kbit/s -yhteyden saa 38 eurolla kuukaudessa. Suomalaisista kotitalouksista noin 17 prosentilla on laajakaistayhteys. Kaikista internetliittymistä laajakaistan osuus on noin 28 prosenttia.

Myös sitä ilman olevat kotitaloudet pitävät sen tarvetta aikaisempaa suurempana. Eniten laajakaistaliittymää arvioivat tarvitsevansa opiskelijat ja lapsiperheet. Vähiten siitä kiinnostuneita ovat yksinasuvat, matalapalkkaiset ja vähänkoulutetut. Hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite saada laajakaista kaikkien kansalaisten ulottuville. Asiaa selvittä LVM:n työryhmä jättää mietintönsä lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme