Mainos
Mainos

Suomi haluaa EU:n tietoturvaviraston

EU:n perusteilla olevaa verkko- ja tietoturvavirastoa havitellaan Suomeen. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta pitää viraston sijoittamista Suomeen hyvin perusteltuna hankkeena. Valiokunta kiinnittää asiasta antamassaan lausunnossa hallituksen huomiota siihen, että "Suomen tulisi aloitteellisesti ja keskitetysti pyrkiä siihen, että nimenomaan erityisosaamistamme edustavia aloja käsittelevien virastojen toimipaikkana olisi Suomi".

EU:n komissio antoi helmikuussa ehdotuksensa viraston perustamiseksi, mutta ei ottanut kantaa sen sijoituspaikkaan. Viraston on tarkoitus helpottaa verkko- ja tietoturvaan liittyvien yhteisön toimien soveltamista ja auttaa varmistamaan verkkojen ja tietojärjestelmien turvatoimintojen yhteensopivuus. Tavoitteena on myös lisätä yhteisön ja jäsenmaiden valmiutta torjua verkko- ja tietoturvaongelmia. Viraston on määrä aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa, vaikka sen sijoituspaikka ei olisikaan vielä selvillä. Virasto toimisi tällöin väliaikaisesti Brysselissä, kuten Suomen edelleen tavoittelema elintarvikevirastokin.

Komission ehdotuksen perustelujen mukaan toimipaikan tulisi mm. sijaita hyvin toimivien ja nopeiden liikenneyhteyksien päässä. Liikenne- ja viestintävaliokunta painottaisi kuitenkin jäsenmaiden, kuten Suomen erityisosaamista. Tietoturvavirastosta on ollut kiinnostunut varsinkin Ruotsi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme