Mainos
Mainos

Suomi jakaa maailman suurimman teknologiapalkinnon

Suomessa jaetaan ensi kesänä maailman suurin teknologiapalkinto. Nyt ensimmäistä kertaa jaettavan palkinnon arvo on miljoona euroa.

Millennium Technology Prize-palkinnon tavoitteena on tukea huippututkimusta, innovatiivisuutta ja uuden, ihmisläheisen teknologian kehitystä. Palkinnolla pyritään viestimään Suomessa sovellettavasta korkeasta teknologiasta ja vähentämään teknologiaa kohtaan tunnettuja pelkoja.

Tunnustus myönnetään henkilölle, yhteisölle tai projektille, joka on toteuttanut tulevaisuuteen suuntautuvan, teknologiaan pohjautuvan ja laajasti vaikuttavan innovaation. Perusteiden mukaan sen tulee edistää elämisen laatua ja yhteiskunnallisia arvoja.

Millennium-palkinnosta päättää Suomen teknologiasäätiön hallitus, jossa on neljä suomalaista ja neljä ulkomaista jäsentä. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimii professori Pekka Tarjanne.

Palkintosumma on tarkoitus kerätä julkiselta sektorilta ja liike-elämän toimijoilta.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme