Mainos
Mainos

Suomi kaukana Ruotsin takana laajakaistavertailussa

Suomi ei loista tänään julkaistussa kansainvälisessä laajakaistavertailussa.

Cisco toteutti tutkimuksen yhteistyössä Oxfordin yliopiston ja espanjalaisen Oviedon yliopiston kanssa. Selvityksen mukaan parhaat laajakaistayhteydet maailmassa on Japanissa, kakkostilalla on Ruotsi ja kolmantena Hollanti. Suomi jää vertailussa sijalle 15, juuri Yhdysvaltojen ja Venäjän edelle.

Lähialueen maista laajakaistayhteydet pelaavat Suomea paremmin ainakin Latviassa (vertailun 4.), Liettuassa (7.) ja Tanskassa (8.).

- Vielä 2000-luvun alussa Suomi oli aivan kärjessä laajakaistapalveluiden tarjoajana. Tietoyhteiskunnan kehityksen kannalta on tietenkin huolestuttavaa, että olemme tippuneet kauemmaksi kärjestä. Tällä hetkellä kaikilla kuluttajilla ei ole mahdollisuutta hankkia haluamaansa palvelutasoa edes rahalla. Laajakaistapalveluiden yleistyessä ja kapasiteettivaatimusten kasvaessa tämä voi vaikuttaa negatiivisesti Suomen kilpailukykyyn, sanoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

Vertailuun kerättiin kaikkiaan 8 miljoonaa testiä kuluttajien laajakaistojen nopeuksia mittaavalta Speedtest.net-sivulta. Tutkimuksessa oli mukana 42 maata Euroopasta, Amerikan mantereelta ja Aasiasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme