Mainos
Mainos

Suuryhtiöt havittelevat digi-tv-lupia Suomesta

Digitelevisiolupia hakee Suomesta tällä kierroksella kaikkiaan kuusi yhtiötä.

Muun muassa mediajätit Turner Entertainment Networks, Walt Disney Company ja Discovery Communications hakevat digitelevisiolupaa Suomesta. Tänään päättyi hakuaika alueellisista luvista kiinnostuneille yhtiöille. Hakemuksia tuli tällä kierroksella kaikkiaan kuudelta yhtiöltä, liikenne- ja viestintäministeriö kertoi.

Haettavana oli lupia pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kaikki kiinnostuneet hakivat lupaa kaikille alueille, paitsi SanomaWSOY, jonka suunnitelmissa on digikanava pääkaupunkiseudulle.

Ministeriön neuvottelevan virkamiehen Elina Normon mukaan luvan saa todennäköisesti vain yksi hakija aluetta kohti, sillä enempää kapasiteettia ei ole tarjolla. Kuitenkin periaatteessa voi käydä joko niin, että yksi hakija saa luvan kaikille alueille, tai niin, että alueet jakautuvat eri hakijoiden kesken. Normon mukaan Turner ja Walt Disney kaavailevat Suomeen maksullisia lastenkanavia. Discovery tunnetaan luontodokumenteistaan. Muut kaksi hakijaa ovat perheaiheista kanavaa kaavaileva Family Channel Oy ja alueellisia kanavia mm. Lahdessa ja Tampereella operoiva Tuotantoyhtiö Kuvaputki Oy.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme