Mainos
Mainos

Svenska Dagbladet menettää lehdistötukensa

Svenska Dagbladet- ja Skånska Dagbladet -sanomalehdet menettävät suurimman osan lehdistötuestaan. Kulttuuriministeri Lena Adelsohn-Liljeroth kertoo, että hallitus muuttaa lehdistötukisäännöksiä neuvoteltuaan EU-komission kanssa.

Hallitus luopuu niin sanotusta suurkaupunkituesta ja lehdistötuen ylärajaksi tulee 17 miljoonaa kruunua (1,8 miljoonaa euroa). Säännösten muuttaminen ei kosketa muita lehtiä, mutta sitäkin enemmän kahta suurinta tuen saajaa.

Tukholmalaisen Svenska Dagbladetin ja Malmössä ilmestyvän Skånska Dagbladetin ovat saaneet tähän asti vuosittain 65 miljoonaa kruunua (7 miljoonaa euroa).

Svenska Dagbladetin toimitusjohtaja Raoul Grünthal arvosteli hallituksen ehdotusta.

- Tämä on huono ehdotus. On vakavaa, jos hallitus tukee Bonnier-konsernin monopolin luomista, Grünthal sanoi uutistoimisto TT:lle. Hän väitti myös, että mediakonserni Bonnier on aktiivisesti työskennellyt lehdistötukisäännösten muuttamiseksi.

Ruotsin valtiollinen lehdistötuki oli viime vuonna noin 527 miljoonaa kruunua (57 miljoonaa euroa).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme