Mainos
Mainos

Syytteet Ilta-Sanomia vastaan nurin

Varkauden käräjäoikeus on hylännyt Ilta-Sanomien vastaavaa päätoimittajaa ja toimittajaa vastaan esitetyt syytteet.

Syyttäjä vaati päätoimittajalle rangaistusta painovapauden tuottamuksellisesta väärinkäyttämisestä ja toimittajalle tuomiota kunnianloukkauksesta.

Syytteen mukaan toimittaja arvosteli jutussaan kuopiolaisessa pizzeriassa saamaansa ruokaa tavalla, jota ei voi pitää hyväksyttävänä. Syyttäjän mielestä ei ollut sopivaa, että kirjoittaja vertasi pizzaa huussin luukkuun. Juttu julkaistiin viime vuoden huhtikuussa ilmestyneessä lehdessä.

Syyttäjä katsoi päätoimittajan laiminlyöneen tehtävänsä, koska ei ollut estänyt kirjoituksen julkaisemista. Toimittajat kiistivät syyllistyneensä rikokseen. Toimittajan kirjoitus oli pakina isommassa juttukokonaisuudessa.

Käräjäoikeuden mukaan toimittajan tarkoituksena ei ollut halventaa yrityksen omistajaa henkilönä, vaan pakinatyylillä kritisoida saamaansa ruokaa. Tuomioistuimen mielestä toimittajalla oli oikeus pizzan arvosteluun. Pakinassa voidaan käyttää voimakkaampaa kieltä kuin asia-artikkelissa.

Päätoimittajalla ei sen takia ollut tarvetta estää pakinan julkaisemista, käräjäoikeus toteaa ratkaisussaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme