Mainos
Mainos

Tampereelle optoelektroniikan keskus

Tampereen teknilliseen korkeakouluun perustetaan kansallinen optoelektroniikan keskus. Keskuksen runkona on korkeakoulussa jo toimiva puolijohdetekniikan laboratorio, joka on alallaan yksi Euroopan suurimmista.

Uuteen tutkimuskeskukseen tulee myös fysiikan, kemian, mikroelektroniikan ja tietoliikenteen asiantuntijoita. Keskuksen odotetaan kasvavan noin sadan hengen yksiköksi vuoteen 2005 mennessä. Tutkimuslaitteita keskukseen siirtyy noin 40 miljoonan markan arvosta.

Tutkimustyön lisäksi optoelektroniikan keskus järjestää kansainvälisiä seminaareja ja kursseja. Perinteistä luento-opetusta se ei anna, mutta osallistuu muulla tavoin korkeakoulun opiskelijoiden koulutukseen.

Optoelektroniikassa sähkösignaali muutetaan valosignaaliksi ja se siirretään eteenpäin esimerkiksi valokaapelilla. Optoelektronisia laitteita käytetään mm. avaruustekniikassa, tietoliikenteessä ja lääketieteellisissä laitteissa.

Tärkeitä optoelektroniikan laitteita ovat aurinkokennot, puolijohdelaserit, transistorit ja valoa emittoivat eli säteilevät diodit. Vuonna 1995 näitä laitteita myytiin ja ostettiin maailmanmarkkinoilla yli 30 miljardin markan edestä.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme