Mainos
Mainos

Tampereelle virtuaaliteknologian tutkimuskeskus

Tampereen teknilliseen korkeakouluun perustetaan virtuaalitodellisuusteknologian tutkimus- ja opetuskeskus. Tampere VRC jatkaa TTKK:n ja VTT:n virtuaalitodellisuuden sovellusalueella tekemää tutkimus- ja kehitystoimintaa entistä laaja-alaisempana.

Virtuaalisovellutusten käyttö yleistyy tutkimuksessa ja tuotekehityksessä nopeasti. Tampere VRC toteuttaa muun muassa yritysten tutkimustoimeksiantoja. Virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödynnetään esimerkiksi koneenrakennuksen, lääketieteen, arkkitehtuurin ja viihdeteollisuuden aloilla.

Virtuaali- eli keinotodellisuuden avulla voidaan tehdä kolmiulotteisia malleja rakennuksista ja maisemista. Lääketieteen puolella virtuaaliset leikkausharjoitukset ovat jo mahdollisia ihmiskehon 3D-malleissa. Virtuaalitodellisuudella voidaan myös suunnitella ja kokeilla erilaisia toimintoja muun muassa työkoneiden, työpisteiden ja tuotantolaitosten suunnittelussa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme