Mainos
Mainos

Tampereen e-ohjelma jäi tavoitteistaan

Viisi vuotta sitten aloitettu Tampereen tietoyhteiskuntaohjelma eTampere ei saavuttanut mahtipontisia tavoitteitaan. Ohjelman piti nostaa Tampere maailman johtavaksi tietoyhteiskunnan tutkijaksi, kehittäjäksi ja soveltajaksi, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.

Vuodenvaihteessa päättyneessä hankkeessa on nyt jälkipelin aika. Torstaina julkistettiin tietoyhteiskuntaohjelman loppuraportti ja ulkopuolisen arvioijan tekemä selvitys. Niistä käy ilmi, että laaja-alaisen ohjelman arviointi on vaikeaa. Vuosina 2001-2005 merkittävin tekijä Tampereenkin tietoyhteiskuntakehityksessä oli alan kansainvälinen kehitys.

Tietoyhteiskuntaohjelma ei epäonnistunut, jos mittapuuna käytetään vaikkapa tietotekniikan alan henkilöstöä. Tampereella tietotekniikan henkilöstön määrä on kasvanut, vaikka monilla muilla paikkakunnilla on koettu takaiskuja.

Tampereen tietoyhteiskuntaohjelma elää edelleen verkossa, vaikka hankkeen organisaatio on jo purettu. Verkko-osoitteessa www.etampere.fi on esillä ohjelmaan liittyvää aineistoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme