Mainos
Mainos

Tanskan valtio tukee uusnatsien radiota

Uusnatsien ajatuksia levittävä radiokanava saa Tanskan kulttuuriministeriöltä runsaan 10 000 euron tuen.

Tanska tukee ainoana maana maailmassa uusnatsien radioasemaa julkisista varoista. Uusnatsien ajatuksia peittelemättömästi levittävä Radio Oasen on saanut ilmoituksen kulttuuriministeriöltä, että 78 000 kruunun eli runsaan 10 000 euron vuosittainen tuki jatkuu myös ensi vuonna, kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR verkkosivuillaan.

Kulttuuriministeri Brian Mikkelsen vakuutti alkuvuodesta pitävänsä huolen siitä, että valtion tuki uusnatsien paikallisradiolle päättyy.

- On irvokasta, että veronmaksajien rahoja jaetaan natsiradiolle, Mikkelsen sanoi tuolloin ja lupasi pysäyttää maksatuksen viipymättä. Tanskan uusnatsien johtaja Jonni Hansen kertoi kuitenkin radiouutisille, että valtion tuki on turvattu ensi vuodellekin.

Radio Oasen on kuuden viime vuoden aikana saanut valtiolta yhteensä 400 000 kruunua eli noin 54 000 euroa erilaisina tukina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme