Mainos
Mainos

Tarkastus paljasti asiattomia radiolaitteita

Viestintäviraston tarkastukset ovat paljastaneet yllättävän paljon myynnissä olevia asiattomia langattomia radio- ja telepäätelaitteita. Tällä viikolla viraston tarkastusryhmät ovat kolmen päivän ajan kiertäneet oululaisissa kaupoissa.

Viestintäviraston valvonnan tarkoituksena on karsia myynnistä laitteet, jotka eivät täytä vaatimuksia joko tekniikaltaan tai tiedoiltaan ja merkinnöiltään. Tarkastuksia tehdään jatkuvasti.

- Eilen esimerkiksi lelukaupasta löydettiin tämmösiä walkietalky -puhelimia, todennäköisesti lasten käyttöön tarkoitettuja ja taajuusalueella, joka ei ole puheelle tarkoitettu, kertoo Viestintäviraston tarkastaja Eila Tähti.

Myyntirikkomukset saattavat johtaa takavarikkoihin, myyntikieltoihin tai sakkoihin. Asiattomat laitteet voivat aiheuttaa häiriöitä puhelin- ja radioliikenteessä tai jopa vaarantaa tele- ja radioverkkojen toimintaa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme