Mainos
Mainos

Uusi Nokia-huippupuhelin paljastuu vuotaneessa lehdistökuvassa - tältä näyttää Nokia 8

Tunnettu ja luotettava vuotaja Evan Blass on paljastanut Venture Beat -sivustolla kuvan tulevasta Nokia 8 -huippupuhelimesta.

Kuva kertoo Nokia 8:n designin olevan erittäin lähellä jo julkistettuja edullisempia Nokia-älypuhelimia, erityisesti pyöreäreunaista Nokia 5:tä. Takana Nokia 8:ssa on kuitenkin kaksi kameraa, lasertarkennuksen aukko sekä kaksisävyinen LED-kuvausvalo – ZEISS-logon kera. HMD kertoi alkavasta yhteistyöstä saksalaisen optiikkavalmistajan kanssa pari viikkoa sitten.

Etupuolella Nokia 8:ssa nähdään odotetusti sormenjälkitunnistimena toimiva kotinäppäin.

Evan Blassilla ei ollut nyt Nokia 8:sta kerrottavaksi kuvan lisäksi muita uusia tietoja, mutta aiemmat paljastukset ovatkin jo kertoneet Nokia 8:sta lähes kaiken. Kaksoiskamerassa pitäisi yhdistyä väri- ja monokromikamera. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 8:lla on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin saavuttamiseen.

Puhelimen julkistuksen pitäisi tapahtua 31. heinäkuuta mennessä ja hinnan olla vajaat 600 euroa. Nokia 8:n värivaihtoehtoja tulevat olemaan ainakin sininen, hopea, kulta / sininen sekä kulta / kupari.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

  • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
  • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, mitattu 530 nitin enimmäiskirkkaus
  • Sormenjälkitunnistin edessä
  • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
  • Ainakin 4 gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
  • Kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + mustavalko, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)

Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 8:ssa on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme