Mainos
Mainos

Tässä on uusi Nokia-huippupuhelin: kaartuvanäyttöinen Nokia 8 Sirocco teräs-lasirakenteella

Nokia-älypuhelinten uudeksi huippumalliksi kohoaa uusi Nokia 8 Sirocco. Puhelimen mallinimellä on yhteys Nokian historiaan.

Takavuosina Nokia 8800 Sirocco oli myöhemmin esitelty erikoisversio Nokia 8800 -huippupuhelimesta ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla kuorilla. Sirocco-nimi on lainattu Välimeren alueella puhaltavalta tuulelta.

Nyt Nokia 8 Sirocco voidaan myös mieltää uudeksi, päivitetyksi versioksi Nokia-puhelinten viime vuoden huippumallista Nokia 8:sta – ja tälläkin kertaa puhelimessa käytetään ruostumatonta terästä puhelimen kyljiltä esillä olevassa rungossa. Takaa Nokia 8 Sirocco on lasipintainen.

Nokia 8 Sirocco on varustettu 5,5 tuuman P-OLED-näyttöpaneelilla, joka kaartuu laitteen reunoille. Kuvasuhteeltaan näyttö on perinteinen 16:9.

Nokia 8:n jatkajaksi Nokia 8 Siroccon yhdistää tuttu Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Sillä varustettuna Nokia 8 Sirocco on sukupolven perässä muilta valmistajilta pian myös markkinoille tulevia uusia huippuälypuhelimia, joista löytyy jo uusi Snapdragon 845. RAM-muistia Nokia 8 Siroccossa on 6 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua.

Näytön ja designin ohella uutta Nokia 8 Siroccossa ovat myös kamerat.

ZEISS-brändätyt, nopealla automaattitarkennuksella varustetut 12 ja 13 megapikselin takakamerat tarjoavat 2x optisen zoomin, mikä on uutta Nokia-älypuhelimissa. Kamera on erilainen kuin aiemmassa Nokia 8:ssa, jossa takakameroista toinen oli väri- ja toinen monokromikamera.

Tänään myös julkistetussa edullisemmassa Nokia 7 Plussassa on sama takakamerakokonaisuus kuin Nokia 8 Siroccossa. Uusien puhelinten myötä kaikkiin ZEISS-kamerallisiin Nokia-älypuhelimiin esitellään myös uusi kamerasovellus, joka tuo mukaan kaivatun Pro Mode -manuaalitilan.

Videokuvauksessa Nokia 8 Sirocco tukee tilaäänitallennusta kolmella mikrofonillaan.

Nokia 8 Sirocco on myös ensimmäinen uusi Nokia-älypuhelin langattoman latauksen tuella. Samalla se on myös ensimmäinen, jossa ei ole enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Markkinoille Nokia 8 Sirocco on tulossa huhtikuun aikana keskimääräiseen maailmanlaajuiseen 749 euron myyntihintaan.

Nokia 8 Sirocco tulee markkinoille osana Android One -ohjelmaa, mikä merkitsee puhelimessa olevan edelleen puhdas Android sekä tietoturvapäivityksiä tulevan kolmen vuoden ajan.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme