Mainos
Mainos

Teinikolmikon nettivideot poikivat tv-sarjan ja kiertueen

Monet netti-ilmiöt kestävät julkisuudessa hädin tuskin kuuluisat 15 minuuttia. Kotimaisista tapauksista pitkäikäisimpiä ja pisimmälle kantaneita on haapavetisten teinipoikien sketsi- ja huumorirapryhmä Justimus, jonka ensimmäiset videot ilmestyivät Youtubeen alkuvuodesta 2009.

Nyt 18-vuotiaat Sami Harmaala, Juho Nummela ja Joose Kääriäinen ovat vieneet räävittömät juttunsa ja musiikkinsa videopalvelusta televisioon ja keikkalavoille asti.

– Alussa ei odotettu, että kukaan katsoisi niitä videoita, paitsi kaverit. Suosio alkoi kasvaa pikkuhiljaa, Harmaala kertoo.

Kolmikon videot ovat keränneet jo runsaat 36 miljoonaa klikkausta Youtubessa. Tarkkaa lukua ei ole hetkeen laskettu.

Keikoilla katetaan vuokramenoja

Justimuksen oma, parhaillaan tauolla oleva televisiosarja alkoi viime vuoden lopulla TV5-kanavalla. Maaliskuussa Justimus ja kouvolalaiset, niin ikään nettimusiikkivideoilla mainetta niittäneet Nost3 & Protro jatkavat syksyllä alkanutta yhteiskeikkailua.

– Nyt on aika paljon töitä koulun kanssa, kun valmistumme kaikki keväällä, Harmaala kertoo Justimuksen kiireistä.

Opiskelun ohessa ryhmä kuvaa uusia videoita nettiin. Kuvauskalustoa on vähitellen päivitetty vanhojen pätkien yhteydessä pyörivien mainosten tuloilla. Paremman tuoton saa silti keikoista.

– Jos niitä on useampi kuin pari kuussa, niin vuokrat saa maksettua.

Harmaala luottaa siihen, että yllättäen saavutettu suosio ei hiivu hetkessä.

– Meillä on paljon uusia ideoita työn alla. Sekin varmaan auttaa, että meidän töistä näkee, että me tykätään oikeasti tehdä niitä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme