Mainos
Mainos

Teinipoika vankilaan Facebook-murhasta

Britanniassa 16-vuotias poika on tuomittu entisen parhaan ystävänsä murhasta. Veriteon syynä oli ystävysten välinen sanaharkka Facebookissa.

18-vuotiasta poikaa puukotettiin joulukuussa rintakehään Lontoossa, kun hän oli haukkunut tappajaansa nimillä Facebookissa. Tappaja ei kyennyt käsittelemään pelkoaan kasvojensa menettämisestä, kertoo BBC teknologiasivuillaan.

Oikeus totesi pojan syylliseksi murhaan. Hänelle määrättiin vähintään 14 vuoden vankeusrangaistus.

Murhayönä tappajateini oli ollut ystäviensä kanssa kaupungilla. Ystävät yrittivät rauhoittaa häntä, kun hän tuli vihaiseksi ja alkoi puhua entisen ystävänsä puukottamisesta. Hän ei halunnut vaikuttaa Facebook-haukkumisen jälkeen nynnyltä. 18-vuotiaan ystävän saavuttua paikalle, hän puukotti tätä. Poika väitti teon olleen itsepuolustusta. Oikeus ei uskonut itsepuolustusväitteisiin.

- Teossasi ei ollut mitään rohkeaa. Tämä oli yksinkertaisesti pelkurimainen teko, kuten niin monet muutkin puukotukset ovat, totesi tuomari tappajateinille.

Syyttäjän mukaan poikien ystävyys oli muuttunut vihamieliseksi ja he olivat riitaantuneet viime kesänä jalkapallopelin jälkeen.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme