Mainos
Mainos

Tekijänoikeusjärjestöt: Musiikkikännykät hyvitysmaksun piiriin

Järjestöjen mukaan yksityistä kopiointia koskeva hyvitysmaksu ei kohdistu tasapuolisesti laitteisiin, joilla voi kopioida musiikkia.

Tekijänoikeusjärjestöt Teosto, Kopiosto ja Gramex tahtovat musiikkikännykät yksityisen kopioinnin hyvitysmaksun piiriin.

Järjestöjen mielestä on nurinkurista, että esimerkiksi mp3-soittimet ovat hyvitysmaksun piirissä, mutta samaan tapaan toimivat musiikkikännykät eivät.

- Hyvitysmaksu ei kohdistu tasapuolisesti markkinoilla oleviin yksityiseen kopiointiin yleisesti käytettäviin laitteisiin. Kuitenkin termi musiikkipuhelin jo itsessään kertoo, millä ominaisuudella näitä tuotteita markkinoidaan, järjestöt perustelevat tiedotteessaan.

Vuoden alusta voimaantulevassa tekijänoikeuslaissa hyvitysmaksu koskee vain niitä laitteita, joita käytetään merkittävässä määrin yksityiseen kopiointiin. Nykylain mukaan hyvitysmaksua on voitu kerätä kaikista kopioon soveltuvista laitteista.

Viime vuosina hyvitysmaksuja on kerätty reilut 10 miljoonaa euroa vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme