Mainos
Mainos

Teknologiajätit kiistävät päästävänsä hallitukset palvelimilleen

Isot teknologiayhtiöt sanovat, että ne eivät tarjoa yhdellekään hallitukselle suoraa pääsyä palvelimilleen. Muun muassa Apple, Google ja Facebook kiistävät Washington Post -lehden uutisen keskeisen sisällön.

Lehti uutisoi eilen, että Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA ja liittovaltion poliisi FBI valvovat suoraan Yhdysvaltain yhdeksän johtavan internetyhtiön keskuspalvelinta.

Lehden mukaan terrorismin vastaiseen taisteluun tarkoitettu ohjelma tunnetaan koodinimellä PRISM. Se selvittää muun muassa videoita, kuvia, ääntä, sähköposteja, dokumentteja ja lokitietoja.

Facebookista ja Applesta korostetaan, että asiakkaiden tietoja annetaan hallituksen viranomaisille vain oikeuden päätöksellä.

Yhdysvaltain kansallisen tiedustelun johtaja James Clapper sanoo, että lain mukaan amerikkalaiset viranomaiset voivat kerätä internetyhtiöiltä tietoa vain Yhdysvaltain ulkopuolella asuvista ihmisistä, jotka eivät ole Yhdysvaltain kansalaisia.

Clapperin mukaan Washington Postin ja brittiläisen Guardian-lehden jutut sisältävät "lukuisia virheitä". Hän ei tarkentanut väitettään.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme