Mainos
Mainos

Teknologiajättien taistossa historiallinen käänne - Apple jyräsi Microsoftin

Ensimmäistä kertaa 20 vuoteen Applen osavuositulokset ovat paremmat kuin sen tärkeimmän kilpakumppanin Microsoftin, brittilehti Guardian kertoo.

Markkinoita vuodesta 1991 dominoineen Microsoftin ensimmäisen vuosineljänneksen tuotto oli miljoonia euroja Applen tulosta heikompi.

Applen myynti lähti kiihtyvään kasvuun sen julkaistua iPhonen vuonna 2007 ja tablet-kone iPadin viime vuonna. Yhtiön kiinnostus läppäreitä ja pöytätietokoneita kohtaan on laskenut, ja Microsoft onkin edelleen vahvimmillaan perinteisten tietokoneiden markkinoilla.

Microsoftin Windows Phone ei ole kyennyt kunnolla haastamaan iPhonea tai muita älypuhelinhittejä, ja hakukonetoiminnasta ja Windows-lisensseistä saatava tuotto on laskussa.

Lohtua tuovat kuitenkin Office-ohjelmapaketin myynnin kasvu, samoin pelikone XBox 360:n Kinect-lisälaitteen ennätyksellinen suosio.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme