Mainos
Mainos

Tekstiviestin isä: Viestin keksiminen ei ollut vahinko

Tekstiviestien isä, suomalaisen Matti Makkonen kumoaa huhuja, joiden mukaan hän olisi keksinyt idean tekstiviestistä vahingossa tai sattumalta.

Makkonen kertoo, että idea kännykällä lähetettävistä tekstiviesteistä syntyi keväällä 1984 kööpenhaminalaisessa pitseriassa, kun Makkonen ruokailun lomassa keskusteli mobiiliteknologiasta insinöörikolleegoidensa kanssa.

- Minä lausuin ne ratkaisevat sanat. Keskustelimme siitä, miten saisimme lähetettyä sanoja henkilöhakulaitteiden avulla. Sitten minä keksin. Miksemme käyttäisi kännyköitämme teksitivestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen, Makkonen sanoo The Irish Times -sanomalehden haastattelussa.

Syy miksi suuren keksinnön isä on varsin tuntematon mies suurelle yleisölle, on se, että Makkonen on varsin vaatimaton mies. Hän ei ole pitänyt melua keksinnöstään, varsinkaan kun hän ei halua ottaa kunniaa teksitiviestin keksimisestä ainoastaan itselleen.

- Niin moni ihminen työskenteli asian ympärillä, mies toteaa vähätellen.

Tekstiviesti-idean syntymisestä on kulunut jo yli 24 vuotta, mutta tunnustusta historiallisesta keksinnöstään Makkonen sai vasta hiljattain, kun alan innovaatiopalkintoja jaettiin Lontoossa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme