Mainos
Mainos

Telejätit sitoutuvat avoimiin langattomiin standardeihin

Maailman johtavat teleoperaattorit ja laitevalmistajat ovat päättäneet sitoutua avoimiin standardeihin kolmannen sukupolven tuote- ja palvelukehittelyssä.

Myöhään eilen julkaistussa tiedotteessa avoimeen langattomaan arkkitehtuuriin ilmoittivat sitoutuvansa mm. matkapuhelinjätit Nokia, Motorola, Sony Ericsson sekä operaattorit Vodafone, AT&T ja Telefónica. Yhtiöt tavoittelevat yhteistyöllä kolmannen sukupolven palvelujen markkinoilletulon nopeuttamista.

Käytännön tavoitteena on pystyä tarjoamaan kuluttajille yhteensopivia päätelaitteita ja palveluita, mikä edistäisi teollisuudenalan kasvua ja varmistaisi suurtuotannon edut.

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila summaa tiedotteessa, että johtavat yritykset tähtäävät yhteistyöllä alan kasvunäkymien toteutumiseen. Käytännössä Nokia tarjoaa myös mm. asiakas- ja palvelinohjelmistonsa lisensioitavaksi lähdeohjelmana.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 13.11.2001)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme