Mainos
Mainos

Teleoperaattorin vaihto helpottui uuden lain myötä

Uuden lain myötä matkapuhelinoperaattorin vaihto on entistä vaivattomampaa. Kuluttaja voi nyt vaihtaa operaattoria, mutta pitää entisen puhelinnumeronsa.

Uusi viestintämarkkinalaki astuu voimaan tänään. Laki mahdollistaa muun muassa matkapuhelinoperaattorin vaihtamisen niin, että numero säilyy ennallaan.

Puhelinnumeron siirron pitää onnistua viidessä työpäivässä ja liittymä ei saa siirron aikana olla poissa käytöstä kymmentä minuuttia kauempaa.

Enää numeron perusteella ei tiedä, minkä operaattorin verkkoon liittymä on kytketty. Kuluttaja voi kuitenkin tarkistaa tiedon teleyritysten perustamasta palvelunumerosta (p. 0800-1-49049) tai Internetistä (www.118info.fi).

Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen perusteella operaattorin vaihtoa harkitsee joka seitsemäs kuluttaja. Myös yritysten uskotaan tulevaisuudessa kilpailuttavan operaattoreita entistä tiukemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme