Mainos
Mainos

Telia myy Vodafone-osakkeitaan

Ruotsalainen teleoperaattori Telia on myynyt omistamiaan brittiläisen Vodafone-operaattoriyhtiön osakkeita.

Telia

Telian myymien 80 miljoonan osakkeen myyntihinta on reilut 1,2 miljardia markkaa. Yhtiö ei ole paljastanut Vodafonen osakkeiden ostajaa. Kaikkiaan Vodafonen osakekannan koko on reilut 65 miljardia osaketta, josta Telia omistaa yhä noin 0,1 prosenttia.

Telia myi tänään myös Telia Finland -tytäryhtiönsä ruotsalaiselle Song Networks -yhtiölle 290 miljoonalla markalla. Teleoperaattori Song Networks, entinen Tele 1 Europe, maksaa 70 prosenttia kauppahinnasta käteisellä ja loput 30 prosenttia omilla osakkeillaan. Telia Finland on ylläpitänyt Suomessa Telian kiinteää puhelinverkkoa. Emoyhtiö aikoo vastaisuudessa keskittyä matkaviestintään.

Myynnin jälkeen Telian Suomen-toiminnot koostuvat operaattoritoimintaa harjoittavasta Telia Mobilesta, jälleenmyyntiketjut omistavasta Telia Productista ja portaalitoimintaa harjoittavasta Speedy Tomatosta.

Telian myyntipuuhat vahvistivat jälleen arveluja siitä, että yhtiö on ostamassa Soneraa ja tanskalaista TDC-operaattoriyhtiötä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme