Mainos
Mainos

Telian ja Telenorin fuusion purulle ei perustetta

Norja ei voi vaatia ruotsalaisen Telian ja norjalaisen Telenor-yhtiöiden fuusion purkamista, sanovat Norjan hallituksen omat asianajajat.

Norjalaiset asianajajat sanovat sanomalehti Dagbladetin mukaan, että Ruotsi syyllistyi sopimusrikkeeseen, kun yhtymän matkapuhelinyksikkö päätettiin sijoittaa Ruotsiin. Rike ei ole kuitenkaan riittävän vakava fuusion purkamiseksi, ellei Ruotsi suostu siihen.

Fuusion toteutumista uhkaava kiista syntyi, kun yhtiön johto joutui riitaan siitä, sijoitetaanko yrityksen matkapuhelintoiminta Norjaan vai Ruotsiin. Yhtiön hallituksen ruotsalaisen puheenjohtajan Jan-Åke Karkin ääni ratkaisi sijoituspäätöksen Ruotsin hyväksi.

Norjalaiset ovat väittäneet päätöstä Ruotsalaiset puolestaan syyttävät norjalaista pääjohtajaa Hermansseniä hallituksen päätösten sabotoimisesta ja vaativat hänen erottamistaan.

Norjan ja Ruotsin elinkeino- ja liikenneministerit ovat tänään yrittäneet selvittää tilannetta.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme