Mainos
Mainos

TeliaSonera on avannut 4G-palvelut Ruotsissa ja Norjassa

4G-kaupunkiverkot tarjoavat mobiililaajakaistapalvelua Tukholman ja Oslon keskustan alueella.

Käytännössä 4G-verkko nopeuttaa mobiilia tiedonsiirtoa internetissä. Soneran mukaan teoreettiset nopeudet ovat jopa kymmenkertaisia 3G-verkon tekniikkaan verrattuna, käytännössä noin 5-kertaiset.

Suuri nopeus edesauttaa monia toimintoja. Esimerkiksi elokuvan lataaminen kestää muutaman minuutin, kun siihen 3G-verkossa kuluu useita tunteja.

- Nopeuden ansiosta on myös esimerkiksi saada You Tube -kuvia suoraan ruudulle niin, ettei tarvitse striimata, kertoo TeliaSonera, Mobility Services Finlandin toimitusjohtaja Marek Hintze.

Hinzen mukaan 4G-palvelut ovat kaupallisessa vaiheessa runsaan viiden vuoden kuluttua.

- Oma henkilökohtainen näkemykseni on se, että tekniikka on jo olemassa, mutta ennen kuin meillä on päätelaitteita niin uskoisin, että se on vuonna 2015, kun ruvetaan näkemään samalla tavalla kun 3g-verkkoa tänä päivänä.

Suomessa Sonera on yksi neljästä operaattorista, joka sai luvan 4G-verkon rakentamiseen taajuushuutokaupassa marraskuun lopussa.

Sonera kokeili tänään 4G-yhteyttä omissa tiloissaan Helsingissä ja aikoo aloittaa 4G-pilotoinnin ensimmäisen asiakkaan kanssa ensi vuoden alkupuolella. Verkon leviäminen riippuu markkinoista, asiakastarpeesta ja päätelaitteiden saatavuudesta.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme