Mainos
Mainos

Teosto hävisi ison riidan

Säveltäjäin tekijänoikeuskorvauksia valvova Teosto ry on hävinnyt miljoonariitansa Sanoma-WSOY:tä vastaan. Teosto katsoi, että Sanoma-WSOY yhtenä konkurssiin menneen Radio Ykkösen omistajista on vastuussa paikallisradion maksamatta jättämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Teosto oli voittanut aiemmin käräjäoikeudessa Radio Ykköstä vastaan käymänsä korvausriidan. Ykkönen tuomittiin maksamaan Teostolle yli miljoona markkaa kahdelta vuodelta maksamattomia tekijänoikeuskorvauksia.

Teosto ei kuitenkaan saanut perityksi saataviaan Radio Ykköseltä, kun yhtiö asetettiin konkurssiin. Sen jälkeen Teosto haastoi Sanoma-WSOY:n oikeuteen vastaamaan Ykkösen veloista.

Helsingin käräjäoikeus katsoi jo aiemmin, ettei Sanoma-WSOY:llä ole maksuvelvollisuutta. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Häviäjänä Teosto joutuu maksamaan myös Sanoma-WSOY:n lähes 80000 markan oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme