Mainos
Mainos

Terveyttä tarkkaileva sensorijärjestelmä julki

Japanilainen WIN Human Recorder -yhtiö on julkaissut terveydentilaa tarkkailevan sensorijärjestelmän. Järjestelmä kerää ja analysoi terveydentilaa koskevaa tietoa kehoon kiinnitettävällä pienellä sensorilla. Saatua tietoa voidaan tarkastella kännykällä tai tietokoneella. Tietoa voidaan tarkastella myös etäkäyttöisesti netin kautta.

"Human recorder system" -nimisessä terveyden valvontajärjestelmässä hyödynnetään Tokion yliopiston WIN -instituutin (Advanced Institute of Wearable Information) tutkimustuloksia. WIN-ryhmää johtaa yliopiston emeritusprofessori Kiyoshi Itao.

Aasian alueen teknologiauutisiin keskittyneellä Tech-On-sivustolla kerrotaan, että sensoria käytetään mm. sydämen sykkeen, aivoaaltojen, kehon lämpötilan, hengityksen ja sydänkäyrän, eli EKG:n mittaamiseen sekä ihmisen liikkeiden tarkkailuun. WIN-instituutti auttoi mm. kehittämään ohjelman, joka analysoi tiedon ja määrittelee tämän perusteella terveydentilan.

Sensori on kooltaan 30 x 30 x 5 mm ja se on hyvin kevyt, joten yhtiön mukaan sensori ei tunnu kiinnitettynä epämukavalta. Järjestelmää voi käyttää mm. yksinään tai etäällä elävien vanhuksien terveydentilan tarkkailuun internetin kautta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme