Mainos
Mainos

Tetris yhä pelien kuningas

Matemaatikko kehitti ehkä maailman tunnetuimman videopelin 25 vuotta sitten keväällä Moskovassa entisessä Neuvostoliitossa.

Alexey Pajitnov oli Tetriksen kehitellessään 29 vuotta vanha.

- Kaikenlaiset palapelit ja ongelmanratkaisupelit kiehtoivat minua. Se syntyi tavallaan päätyöni oheistuotteena.

Pajitnov työskenteli tuohon aikaan tutkijana hallituksen laitoksessa tutkien tekoälyä ja tietokoneavusteista puhetunnistusta.

Tetriksen innoittajaksi hän kertoo klassisen palapelin, jossa viittä muovista palaa yhdistellään lukemattomin tavoin.

Nintendo kiinnostui pelistä vuonna 1989. Tetris on saavuttanut suuren suosion tietokonepelinä, halliten jopa 10 prosenttiä tietokonepelimarkkinoista.

- Tetris koukuttaa. Se ylittää kulttuurien rajat. Siinä ei ole väkivaltaa, ei ideologiaa - pelaaja kehittää järjestystä kaaoksesta, hehkuttaa Blue Planet Softwaren pääjohtaja Henk Rogers, joka aikoinaan "löysi" pelin kansainvälisille markkinoille.

Päivittäin pelataan yli miljoona Tetris -peliä netissä maaliskuussa avatulla tetrisfriends.com -sivustolla

- En ikinä uskonut, että tästä tulisi näin suuri juttu! Kerran minä olin mailman paras Tetriksessä, nyt minä olen vaan hyvä pelaaja, en edes erinomainen, pelin keksijä Pajitnov hymähtää.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme