Mainos
Mainos

THK:lle vastuu tietoturvasta

Telehallintokeskus on ensi vuoden alusta lähtien se viranomainen, joka on vastuussa tietoturvaloukkausten havainnoinnista ja ratkaisemisesta. Tietoturvallisuuden ohjaukseen ei perusteta uusia organisaatioita.

THK vastaa tietoturvasta

Telehallintokeskuksen vastuusta huolimatta yritykset ja yksityiset henkilöt voivat ottaa tietoturvaongelmissaan edelleen yhteyttä myös kaupallisiin palveluntarjoajiin. Tarkoituksena on, että THK tekee jatkossa yhteistyötä kaupallisten palveluntarjoajien ja poliisin kanssa. Se myös päivystää ympärivuorokautisesti tietoturvaloukkausten varalta ja tiedot kerätään tarkoitusta varten perustettavaan tietojärjestelmään. THK:n tehtävänä on myös tiedottaa tietoturva-asioista.

Telehallintokeskukseen perustetaan vielä tänä vuonna työryhmä vastaamaan tietoliikenneturvallisuusyhteistyöstä. Työryhmään tulee elinkeinoelämän ja viranomaisedustajia. Valtioneuvosto asettaa myös tietoturvallisuusasioiden neuvottelukunnan, jonka tehtävänä on edistää hallinnon ja elinkeinoelämän yhteistyötä.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme