Mainos
Mainos

Tiedätkö, mitä Facebook-tilillesi tapahtuu kuolemasi jälkeen? Tee tämä muutos jo nyt

Ahkeran Facebook-käyttäjän tilille kertyy paljon sisältöä. Mutta mitä tapahtuu käyttäjän kuoltua? Kotimikro-lehti muistuttaa varmistamaan, että joku läheisistä huolehtii käyttäjätilistä kuoleman jälkeen.

Facebookille voi kertoa etukäteen, haluaako oman käyttäjätilin siirtyvän muistotilaan vai poistetaanko tili Facebookista kuoleman jälkeen.

Muistotilaan asetettu käyttäjäprofiili ei näy julkisena, eikä kukaan pysty kirjautumaan muistotilaan asetetulle tilille tai muuttamaan tiliä, ellei sille ole asetettu perintöyhteyshenkilöä.

Perintöyhteyshenkilö ei voi tehdä mitä tahansa tilille, mutta hän voi esimerkiksi kertoa muistotilaisuudesta tai jättää viimeisen viestin kuolleen käyttäjän puolesta.

Näin valitset perintöyhteyshenkilösi:

• Napsauta Facebookin aloitussivun oikean yläkulman alaspäin osoittavaa nuolikolmiota ja valitse Asetukset.

• Valitse vasemmalta Turvallisuus ja valitse luettelosta rivi Perintöyhteyshenkilö.

• Kirjoita kaverin nimi ja valitse Lisää ja valitse sitten Lähetä, jotta kaverisi saa tiedon roolistaan.

• Perintöyhteyshenkilön sijasta voit vaihtoehdolla Pyydä käyttäjätilin poistoa valita, että käyttäjätilisi poistetaan kuolemasi jälkeen.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kotimikro-lehden kanssa.

Muita Kotimikro-lehden artikkeleita:

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme