Mainos
Mainos

Tiedonjulkistaminen opetusministeriön kehityskohteena

Opetusministeriö on jatkanut vuodella nykyisen tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan toimiaikaa. Neuvottelukunta on aiemmin asetettu kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Nyt ministeriössä ollaan kuitenkin perustamassa työryhmää pohtimaan tiedonjulkistamisen uusia tarpeita ja neuvottelukunnan tulevaa roolia, ja vanha neuvottelukunta jatkaa työtään uusien linjausten löytymiseen asti.

Neuvottelukunta kartoitti itse alan ongelmia viime syksynä julkistetussa raportissa. Ylitarkastaja Marja Pulkkinen opetusministeriöstä huomauttaa, että tieteen roolin vahvistuminen luo uusia haasteita. Kun tutkimusta rahoitetaan yhä enemmän, myös tiedonjulkistamiseen pitäisi panostaa lisää.

Pulkkinen ottaa esimerkiksi juuri niukoin varoin toimivan tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan, jonka sihteerikin on vain sivutoiminen. Silti neuvottelukunnan pitäisi seurata "tieteen, taiteen ja tekniikan alojen saavutuksia koti- ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä". Neuvottelukunta tekee vuosittain ehdotuksen valtion tiedonjulkistamispalkintojen jakamiseksi, ja siltä odotetaan myös aloitteita eri tavoista edistää tiedonlevitystä Suomessa.

Neuvottelukunnan puheenjohtajan jatkaa nyt dosentti Hannu Heikkilä ja jäseninä toimittaja Marja Keränen, rehtori Aulikki Kalalahti, tohtori Anita Kangas, akatemiaprofessori Simo Knuuttila, toimittaja Tapio Kujala, ohjelmapäällikkö Marjaleena Lampela, dosentti Juhani Lokki, toimituspäällikkö Hannu Ollikainen, professori Elianne Riska ja professori Auli Viikari.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme