Mainos
Mainos

Tiesitkö, että Gmail-sähköpostisi toimii myös "väärin"?

Googlen Gmail on yksi Suomen käytetyimmistä sähköpostipalveluista. Mikäli sinultakin löytyy oma Gmail-osoite, koskee tämä vinkki erityisesti sinua.

Toisinaan Gmailin käyttäjät saattavat nimittäin saada sähköpostiviestejä, joiden vastaanottajan osoite ei olekaan se, millä olet alunperin sähköpostitilisi luonut. Silti viestit saapuvat sinulle, ja ovat myös sinulle osoitettu.

Syy tähän on se, ettei Gmail tunnista pisteitä käyttäjätunnuksissa oleviksi merkeiksi. Sähköpostiosoitteeseen voi siis lisätä tai poistaa pisteitä tai isoja kirjaimia, ja posti menee silti oikealle vastaanottajalle.

Mikäli olet rekisteröinyt sähköpostiosoitteesi esimerkiksi muotoon matti.meikalainen@gmail.com, voi sinulle lähettää sähköpostia myös muodoissa mattimeikalainen@gmail.com, MATTIMEIKALAINEN@gmail.com tai Matti.Meikalainen@gmail.com. Kaikki nämä osoitteet kuuluvat siis samalle henkilölle.

Mikäli saat sähköpostiviestejä, jotka eivät ole tarkoitettu sinulle, lähettäjä on luultavasti kirjoittanut osoitteesi väärin.

Gmail-osoitteeseen voi myös lisätä plus-merkin, jolloin voi esimerkiksi rekisteröityä eri sivustoille eri osoitteilla, jotka kuitenkin kuuluvat saman sähköpostitilin alle. Plus-merkin perään voi itse kustomoida haluamansa osoitteen: esimerkiksi matti.meikalainen+myyjä@gmail.com.

 

Lähde: Google

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme