Mainos
Mainos

Tiesitkö tätä? Youtube oli alunperin deittisivusto

Suositulla videopalvelulla on miljardi käyttäjää ympäri maailman. Palvelua ei kuitenkaan perustettu sen nykyistä tarkoitusta varten.

Kun Youtube perustettiin, oli sen verkkotunnuksen nimi alunperin Valentine’s Day (suom. ystävänpäivä). Palvelusta suunniteltiinkin alkujaan videodeittisivustoa.

Youtuben perustaja Steve Chen on kertonut, että yrityksen nimen vaihdoksesta päätettiin jo viisi päivää sivuston perustamisen jälkeen. Syynä oli se, ettei tuon viiden päivän aikana sivustolle ladattu yhtä ainutta treffinhakuvideota.

Chen yhdessä muiden perustajien kanssa päättivät pitää sivuston avoinna kaikille videoille, joita käyttäjät saivat ladata palveluun. Loppu on historiaa.

Youtuben suosio on melkoisen hyvä lopputulema verraten siihen, miten palvelu sai alkunsa. Chenin sanoin idea palvelun perustamisesta syntyi ystävänpäivänä, jolloin kolmella kaveruksella ei ollut mitään tekemistä.

 

Lähde: Geek

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme