Mainos
Mainos

Tietokone-lehti: Tekijänoikeuslain valmistelija Gramexissa

Hallinto-oikeuden professori pitää ongelmallisena sitä, että tekijänoikeuslakia valmistellut virkamies istuu Gramexin hallinnossa.

Tekijänoikeuslain valmistelua opetusministeriössä johtanut Jukka Liedes on myös Gramexin alaisen Esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen (Esek) johtokunnan jäsen. Asiasta kertoo Tietokone-lehti.

Gramex on esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys, joka ohjaa tekijänoikeuskorvauksina saatuja rahoja. Siten tekijänoikeuslaki liittyy sen toimintaan.

Liedes ei katso itse olevansa esteellinen valmistelemaan lakia. Tietokone-lehden haastattelema hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää Helsingin yliopistosta vahvistaa, että hallintolain mukaan Liedes ei ole esteellinen valmistelemaan tekijänoikeuslakia. Hallintolaki kuitenkin edellyttää virkamiehiltä puolueettomaksi katsottavaa toimintaa.

- Ei kuulosta hyvältä, että lain valmisteluun suoraan osallistuva virkamies on lain vaikutuspiirissä olevan järjestön hallinto- ja johtotehtävissä, Mäenpää kommentoi Tietokoneelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme