Mainos
Mainos

Tietokoneen vilkkuva valo voi kertoa tietojen varastamisesta – ovelaa hyökkäystä vaikea havaita

Tietokoneen kovalevyn käynnistymisestä ilmoittava vilkkuva led-valo voi kertoa hakkereiden hyökkäyksestä, kertoo Wired.

Hakkerien onnistuessa ujuttamaan tietokoneelle haittaohjelman USB-tikun tai SD-kortin muodossa, on hakkerien mahdollista ikään kuin morsettaa dataa tietokoneesta led-valon avulla. Hyökkäystä kokeiltiin Israelilaisessa Ben-Curionin yliopistossa.

Kyseisessä kokeilussa vilkkuvan led-valon viestejä tallensi ikkunan takana partioiva lennokki, johon oli liitetty kamera.  

Haittaohjelman ujuttaminen tietokoneeseen ja tietokoneen datan vieminen led-valoa hyödyntäen asettaa internetverkon ulkopuoliset laitteet alttiiksi hyökkäyksille, kerrotaan yliopistosta. Tekniikkaa pidetään tehokkaana myös siksi, että datan siirto onnistuu suhteellisen nopeasti pidemmänkin matkan päästä.

Hyökkäystä voi olla myös vaikeaa huomata, sillä led-valon vilkkumista ei helposti epäile epänormaaliksi toiminnaksi. Lisäksi vilkkumisen voi asettaa tapahtumaan niin nopeasti, että ihminen ei edes pysty sitä havaitsemaan vilkkumiseksi.

Uhalta voisi suojautua peittämällä led-valon esimerkiksi teipinpalalla, kuten moni peittää jo tietokoneensa etukameran. 

Lähde: Wired

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme