Mainos
Mainos

Tietokonemadot iskivät mediayhtiöihin Yhdysvalloissa

Tietoturvayhtiö Symantecin mukaan viruksista kärsi yli sata yritystä. Asiantuntijoiden mukaan hyökkäys on pahin vuoteen.

Ohjelmistomadot iskivät tiistaina useiden mediayhtiöiden tietokonejärjestelmiin Yhdysvalloissa. Muun muassa CNN- ja ABC-televisioyhtiöt sekä New York Times -lehti kertoivat joutuneensa matojen uhreiksi.

CNN:n mukaan Microsoftin Windows 2000 -käyttöjärjestelmän heikkouksia hyväksikäyttävät Ircbot.Worm- ja Rbot.Cbq- madot vaikuttavat tietokoneisiin niin, että koneet käynnistyvät yhä uudelleen ja uudelleen. Asiantuntijoiden mukaan tiistaina havaittu matohyökkäys on pahin vuoteen.

Tietoturvayhtiö Symantecin mukaan viruksista kärsi yli sata yritystä. Tietoturvayhtiöiden mukaan nyt havaitut madot eivät kuitenkaan aiheuta suurta vahinkoa tietojärjestelmille, kuten jotkin aiemmat virukset.

CNN:n mukaan madot iskivät sen Atlantan ja New Yorkin toimistoihin. ABC:lla madoista kärsivät sekä itä- että länsirannikon toimipisteet. CNN:n mukaan mediayhtiöiden ohella myös muun muassa General Electric -suuryhtiö ja kuriiriyhtiö United Parcel Service kärsivät viruksista.

(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme