Mainos
Mainos

Tietokonemadot yritysten riesana

Suomeen on levinnyt uusia tietokonematoja, jotka ovat aiheuttaneet sekaannusta jo kymmenissä suomalaisissa yrityksissä. Itsenäisesti leviävistä viruksista eli madoista ainakin Navidad-, Hybris-, Music- sekä BleBla-virukset on tunnistettu myös suomalaisten käyttäjien koneista.

Madot leviävät sähköpostin liitetiedostojen välityksellä, kun tiedosto avataan. Ne keräävät itsenäisesti käyttäjän sähköpostissa olevia sähköpostiosoitteita ja alkaa oma-aloitteisesti lähettää itseään eteenpäin löytämiinsä osoitteisiin.

Tietoturvayritys F-Secure varoittaa madoista ja kehottaa suojautumaan viruksilta ajan tasalla olevalla viruksentorjuntaohjelmalla. Tietokonematoja voi myös torjua välttämällä sähköpostin liitetiedostojen avaamista. F-Securen tutkimuspäällikkö Mikko Hyppösen mukaan etenkin tiedostoliitteet VBS, SHS sekä PIF saattavat sisältää madon, kuten myös kahden tiedostotunnisteen liitteet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme