Mainos
Mainos

Tietokonepelejä aletaan tutkia yliopistotasolla

Britanniassa Cambridgen yliopiston uudessa tutkimuskeskuksessa aletaan tutkia tietokonepelejä ja sarjakuvia rinnakkain lastenkirjallisuuden klassikoiden kanssa. Uudessa keskuksessa keskitytään siihen miten kirjat ja muut medialähteet herättävät ja muokkaavat lasten ajatuksia.

Asiantuntijoiden mukaan kirjat, elokuvat ja muu media tavoittaa lapsia tavoin, johon opettajat tai vanhemmat eivät kykene.

Uudessa keskuksessa tutkitaan lasten esittämistapoja elokuvissa ja tietokonepeleissä sekä lasten sarjakuvissa. Kirjallisuuden puolelta tutkitaan useita tunnettuja teoksia, kuten vaikkapa Harry Potter ja Liisa Ihmemaassa.

Keskuksen ensimmäiseksi johtajaksi valittu professori Maria Nikolajeva kertoo BBC:lle, että on tärkeää saada käsitys siitä, mitkä asiat vaikuttavat lapsiin ja nuoriin.

- On helppoa sanoa, että nämä asiat ovat vain lastenmuotia tai että ne ovat roskaa, mutta tämä ei mielestäni riitä, Nikolajeva toteaa.

Hänen mukaansa monet opettajat eivät ymmärrä lapsille suunnattujen mediatuotteiden merkitystä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme